efb

HÄLSOCENTER PHOXTHOR

EFB – Energi Flow Breathing

 

Energiflödesandning ( bioenergetisk djupandningsmetod ). En mjuk men ändå kraftfull andningsmetod som vi kombinerar med samtal. Metoden ska inte förväxlas med frigörande andning. Andningen används för att lösa upp innre och yttre spänningar i kroppen som gör att energin strömmar mer fritt. Den kan hjälpa både mot fysiska, psykiska och känslomässiga problem.

 

Den kan också förbättra tillståndet i kroniska sjukdomar, som ibland förvärras av stress. Effekterna i andningen kan bli välmående, glädje, bättre kontakt med sin essens (det sanna självet, andligt, känslomässigt och kroppsligt), lättare att sätta gränser, leva i nuet, hantera stressituationer, konflikter, släppa kontrollen m m.

EFB kombinerar växelvis djupandning med stresspositioner, kombinationen skapar vibrationer i kroppen som gör att kroppsspänningar, stress m.m. släpper. Metodens syfte är att få kontakt med kroppens behov.

Det är inte förrän man lärt sig gå i samma takt som ens kroppsbehov som tillit, intuition och närvaro blir en del av ditt liv.

 

EFB-metoden har utvecklats av leg. psykolog Bertil Gyllensten (Institutet för Psykoterapi i Skåne) och terapeuten Nenne Holm† (Institutet för Psykoterapi i Helsingborg) för 20 år sen.

 

Vilka problem kan behandlas med EFB-metoden?

 

Stress Sömnproblem

Oro Depression

Nervositet Nedstämdhet

Ångest Utmattningssymtom

Panikångest Utbrändhet

Fobier Energilöshet, m.m.

HälsoCenter Phoxthor, Eklandagatan 6, 412 55 Göteborg. Tel. 0709 26 42 63

HälsoCenter Phoxthor Copyright @ All Rights Reserved